Face Cancer

image
Silvia Ekelund & Dennis Maliganis

If you have a life – live it!

Budskapet kunde inte ha varit tydligare, varmare eller vackrare. Det här var en kväll då kärlek, medvetna val, drömmar och mod stod i fokus. En kväll då många flyttade gränser och klev utanför sin trygga zon.

– Vi har alla en sak gemensamt, vi vet att livet tar slut. Men vi vet inte när. Lev nu och lev fullt ut! uppmanade Pamela von Sabjlar, initiativtagare till eventet Face Cancer som drog fullt hus på Dunkers denna tisdag kväll.

Pamela berättade i inledningen hur hon inom loppet av två veckor i augusti 2012, fick beskedet att två ungdomar i hennes vänkrets drabbats av cancer. När den värsta chocken lagt sig satte hon sig ner med ungdomarna och frågade om de ville vända sina livssituationer till något positivt och samtidigt inspirera andra människor. Det ville de. Och jag tror att vi är långt fler än de 334 som var bänkade ikväll på Dunkers som med glädje konstaterar att de lyckades!

Powerhouse-Pamela med sitt fantastiska team har planerat och organiserat i månader och sydde ihop ett event där minnesvärda ögonblick fyrades av likt raketer på nyårsafon. Raketer som landade djupt och berörde. Som den unge mannen som såg rädslan i ögonen, utmanade den och framförde Leonard Cohens finstämda Halleluja. Han vågade och fick stående ovationer och applåder som aldrig ville ta slut.

Många var de som för femhundra kronor ville raka av sig håret. Svt var på plats och direktsände de modiga. Pengarna, liksom alla intäkter denna kväll, gick till Henrik Supermanfondensom hjälper cancersjuka barn att uppfylla sina drömmar.

Denns Maliganis, 18 år, gav oss en liten inblick i hur det kan vara att leva med cancer. Om omgivningens reaktioner och förutfattade meningar. Om hur han trots sin sjukdom bejakar livet och lever det fullt ut. Inget kan stoppa denne unge man.

Vi vill säga tack för en fantastisk kväll och är full av beundran för er drivkraft.

If you have a life – live it! Vi kämpar för livet!

Helena Björk
Team Rynkeby Helsingborg

Annonser
Det här inlägget postades i Events. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Face Cancer

  1. Ping: If you have a life – live it! | Team Rynkeby Helsingborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s