Om oss

Vill du basa för 50 personer som du inte vet någonting om? De är wildcards allihop. Uppdraget består i att samla ihop en miljon kronor de kommande tolv månaderna? Vi skall inte hyckla med att all din fritid kommer gå åt till detta projekt – men du får inget betalt under tiden. Tvärtom, så får du själv betala med dina skattade pengar för att få lov att anta detta uppdrag. Sen skall du cykla med dem till Paris i sommar. Då får du ta ledigt från ditt ordinarie jobb och ägna din semester åt detta.

Får man en sådan fråga skakar man förmodligen bara på huvudet och undrar om vederbörande har en skruv lös. Vem säger glatt ja tack till detta? Antingen är man bra korkad eller otroligt modig för att våga sig på ett dylikt socialt experiment.

Lagkapten Paul Chronqvist Svensson vaknade plötsligt upp en dag och var ytterst ansvarig  för vårt lag på 49 personer. 49 personer med starka viljor, med olika synsätt och med olika erfarenheter i bagaget.

På drygt två månader samlade han ihop denna brokiga skara, ställde upp oss på snygga led och fick oss att dra åt samma håll. Vi gick från noll till en miljon insamlade kronor. En siffra som visserligen inte kan jämföras i ett reellt företag, en vinstdrivande verksamhet. Men faktum är att det finns parametrar som kan plockas ut, belysas och säkerligen appliceras på vilken arbetsplats som helst.

Vi är engagerade i Team Rynkeby av fri vilja, precis som vi valt att lägga våra 8 timmar/ dag på den arbetsplats som skickar oss ett lönekuvert varje månad. Vi är likasinnade. Vi har tydliga mål. Det finns en sällsynt gemenskap, vilja och glädje som kan förflytta berg. Alla vill vara delaktiga, alla vill känna att de bidrar. Det finns alltid en hjälpande hand, ett uppmuntrande ord. En kram. Medmänsklighet.

hand2

Ett fantastiskt ledarskap är förstås en förutsättning. Ett ledarskap där utrymme ges för individen att prestera och excellera inom sin egen sfär. Alla förväntas ta ansvar, vara sin egen ledare men där finns alltid ett grundmurat stöd. Med det kommer glädje och glädje kan få mycket verkställt.

Vårt huvudsakliga uppdrag är att samla in pengar till Barncancerfonden. Brinner man inte för detta är det svårt att hitta drivkraften. Det engagemanget kommer inifrån eller inte alls. Men med ett projekt av denna magnitud kommer även en rad fördelar som inte tänker på förrän man står mitt i det. Förutom att det är oerhört roligt och man får möjligheten att träffa många intressanta människor så är det även en bra merit. För erfarenheten och den resa man gör som människa under detta år är ovärderlig. Erfarenhet som man kan ha nytta av i arbetslivet, i relationer och många andra sammanhang.

Vid tangentbordet,

Helena Björk
Team Rynkeby Helsingborg

Annonser
Notering | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s