Mur de Huy

Det många cyklister i Team Rynkeby längtar till/fruktar mest under turen till Paris är den mytomspunna klättringen Mur de Huy i Belgien. Denna 1300 meter långa backe som, efter att först ha passerats två gånger, utgör avslutningen på cykeltävlingen Vallonska Pilen, en av vårklassikerna som avgörs i nordeuropa varje vår innan de stora etapploppen drar igång i Italien och Frankrike.

Vi försöker nog alla förbereda oss inför denna utmaning på något sätt, antingen genom backträning eller genom förnekelse. Vi som var med på söndagens träningsrunda fick känna på det som kanske kommer närmast, i alla fall i nordvästskåne: backen upp från Ålabodarna mot Glumslöv. När vi efter några minuter stod med brinnande ben på krönet, och så småningom orkade vända oss om, kom belöningen för ansträngningen i form av den vidunderliga utsikten över Öresund och Ven.

Nyttigt och karaktärsuppbyggande kan det ju också vara att studera hur andra hanterat utmaningen. Nedan följer Jesper Holmelunds tolkning av Mur de Huy från 2012 års Tour de Paris. Titta och njut/förfasas.

/Anders Berndt

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized, Video. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s