Vilken väg ska vi cykla egentligen?

I mångt och mycket drivs Team Rynkeby som vilket företag som helst. Helt naturligt då det är en stor organisation som ska fungera så smidigt och tidsbesparande som möjligt. Tid är pengar och pengar ska vi ju dra in så mycket det går och omkostnader minimeras med hjälp av generösa naturasponsorer och effektiv organisation. Så vi har en styrelse och vi har olika arbetsgrupper: marknadsföring, försäljning, logistik, evenemang och fler därtill. Det enda vi inte har är en löneavdelning!

Ruttplaneringsgruppen diskuterar träningslägrets 150 km-runda.
 

En är dessa arbetsgrupper är den som har hand om ruttplaneringen, alltså har ansvaret för vilken väg vi ska cykla till Paris. Det är många saker som spelar in och påverkar vilket vägvalet blir: de bokade hotellens placering, att det ska vara lagom långa dagsetapper, säkert att cykla och gärna vackra vägar. Vi ska komma fram till etappmålet i tid varje dag, helst innan det blir mörkt, så det är inte plats för några större avvikelser från planen. Det krävs koll på vägarbeten som är på gång och om det finns särskilda bestämmelser – vilket det gör – för att cykla i klunga och tillstånd som måste sökas i olika länder.

Ruttplanerarna spenderar många timmar framför kartor och gps:er. Flygbilder studeras noga för varenda kilometer måste kollas så det inte blir några överraskningar på vägen. Eller rättare sagt, att överraskningarna blir så få som möjligt… För allt går naturligtvis inte att förutse, vilket de som var med förra året kan vittna om. Det berättas om felkörningar, enkelriktade vägar, saknade tillstånd, svårflörtade belgiska poliser och annat som satte krydda på den turen.

Vi är fyrtio cyklister som nu är i färd med att träna ihop oss för fullt. Till det kommer vårt serviceteam i sina bilar och våra två motorcyklister som ska köra före klungan och hitta vägen innan oss. De olika lagdelarna måste kunna kommunicera sinsemellan utan alltför stora missförstånd, vilket kräver planering och övande. Vid vårt kommande träningsläger i Ljungbyhed får vi chansen att testa och justera rutinerna så att vi så småningom kan ge oss av mot Paris med ett så väl fungerande cykellag som bara möjligt!

/Anders Berndt

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilken väg ska vi cykla egentligen?

  1. Klara skriver:

    Bara att läsa om det här är pirrigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s