Är det här en tävling, eller?

CCJa. Nej. Kanske. Både och. Absolut!

Svaret beror naturligtvis på vem frågan är adresserad till. Av 52 personer så är ingen lik den andre även om vi har samma mål:

  • Samla in så mycket pengar till Barncancerfonden som det bara går.
  • Cykla till Paris om sisådär 50 dagar.

Målen är klara och tydliga. Vägen dit är utstakad. Men vi drivs av olika saker. Som tur är. Ett mål har vi redan nått (och överskridit) men trots det är vi långt ifrån klara. Och tro inget annat än att vi, seriöst, tävlar med de andra lagen i Sverige (ja egentligen Danmark med).

Just nu pågår flertalet interna tävlingar: vem som säljer först, vem som säljer flest, mest, högsta, lägsta, bästa… Ute på cykeln, är det ofta tävling om vem som är först upp för backen; vem är snabbast på raksträckan; vem som stupar sist, osv.

På ett annat fysiskt plan pågår en inofficiell tävling, och mycket ofrivillig sådan, om vem som har mest ont i halsar, knän och hälsenor samt hade vi inte ett öra där också? Vi blev snabbt degraderade till gnällspikar av en av läkarna i teamet. Alltid bra att få perspektiv, tack Anders!

Sen har vi (jag och Stripple) en hemlig omröstning om vem i den manliga delegationen som cyklar med de snyggast rakade benen. Det pågår även en vadslagning när h-å-r-i-g-a-s-t-e benen faller för grupptrycket och kapitulerar för hyveln. Ja, det här kanske varken är viktigt för insamlingen eller för att nå Paris på cykel, men håller oss sysselsatta på färden…

Man kan skoja om allt det här och det gör vi. För egentligen spelar det väl ingen roll om Helsingborg drar in mer än något annat lag? Allt går ju till Barncancerfonden ändå. Jo, både och.

Det blir lite av en katalysator. En del triggas av att hela tiden försöka överträffa sina egna (och andras) prestationer medan andra rycker på axlarna och tycker att det är av mindre betydelse. Vi behöver både och. Det svetsar samman teamet. Vi som skriver regelbundet håller noggrann koll på blogg och Facebook visningar. För att boosta egot? Återigen är svaret: både och.

För visst är det roligt att se att när vi höjer ribban och säljer lite till, till lite fler, skriver ännu bättre inlägg, pressar oss att ta den där jäkla backen en gång till så kommer det i slutändan något gott. Ju fler vi når, desto fler ambassadörer och därmed större ringar på vattnet. Ringar som blir till kronor. Mer medel till Barncancerfonden betyder mer resurser till forskning och bättre levnadsvillkor för drabbade och familjer.

Nej, Team Rynkeby är ingen tävling. I ordets rätta bemärkelse. Men vill vi i Helsingborg ge allt vi har och lite till för att kämpa för livet? Absolut!

Vid tangentbordet,

Helena Björk
Team Rynkeby Helsingborg

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s