Hela ägg och höga klackar!

Tänk att vuxna människor (ja, till åldern sett) kan åka på läger och bli som barn på nytt! Med Rynkeby är allt möjligt! Förra fredagen samlades vi på Ljungbyheds sportcamp för ett träningsläger. Tanken var att vi under helgen skulle träna, testa ben och cyklar samt klungformationer för att hinna med att justera och finslipa inför Paris. Men det var även träning för serviceteamet och mekteamet som fick gå igenom sina rutiner. Det blev en härlig helg med minnen att fylla en hel bok!
cyklister

Vi tjejer hade fått två rum till vårt förfogande, men snabbt beslutade vi att alla tolv skulle sova i ett och samma rum. Gunilla tyckte det var lämpligt med lite underhållning för killarna så vi körde lite högklackat race i korridoren. I våningssängar (precis som kollo när man var liten) fnittrades det till lång in på natten.
GladEn del var glada, andra gladare men gladast var nog Cissi och Lotta!

Klockan halv sju på lördag morgon drog vi på oss cykelkläderna och åt så mycket vi bara orkade. Efter frukosten väntade dagens etapp på 17 mil. Personligt distansrekord för många. Genom böljande landskap och blommande rapsfält fick vi njuta av en härlig tur genom vårt vackra Skåne.

Ja, det mesta gick bra. Förutom en och annan uppkastning, kramp och inte minst en ”olyckslasagne”. Det blev en liten vurpa och där på vägen ligger lager på lager av cyklar och cyklister – ja, det såg värre ut än vad det visade sig. Har du livlig fantasi kan du ju prova att byta ut bechamelsåsen mot blod. Stönar man av välbehag när man inmundigar en perfekt lagad lasagne, så stönades (vrålades) det av helt andra orsaker. Men jag skojar inte. Från Cristina och Carin som hamnade i nedersta lagret av ”olyckslasagnen” plockas det senare fram två stycken kokta ägg som åkt med i bakfickorna hela dagen. Helt intakta.
ägg

Det blev inte en bara flams och trams. Det här var en oerhört nyttig helg när vi fick känna på ”en vanlig dag på jobbet” ner mot Paris. 17 mil första dagen, elva mil i regn dagen därpå. När vår yngsta cyklist (18 år) vaknar söndag morgon och kläcker ur sig: ”Är det bara jag som känner mig som 80 år?” säger det nästan allt. Det är en tuff fysisk utmaning vi står inför.

Saker vi tog med oss efter helgen

aronscykelLivet är värt att kämpa för (jodå, det visste vi förstås)
Vi fick ta del av en makalös föreläsning av Aron Andersson som drabbades av cancer som sjuåring men besegrade den. Han blev elitidrottsman och föreläsare som kammat hem många priser i VM och OS sammanhang. I sommar cyklar han med sin specialbyggda cykel med Team Täby ända ner till Paris.

Vi har det underbaraste serviceteam man kan begära
En flagga är inte bara en flagga. En flagga med rätt logo kan framkalla tårar. När vi sitter där på cykeln, våta, kalla, hungriga och törstiga och ser vår flagga så är det lätt att bli religiös. Vems logo som sitter på flaggan spelar inte så stor roll. Men den kommer att gjuta sig fast i våra hjärtan långt efter att vi kommit hem från Paris. För bakom flaggan vet vi att våra servicekillar- och-tjejer, slagit upp tält, kokt kaffe och fixat mat. När vi, 40-talet cyklister invaderar, är allt klart och vi kan bara hugga in. Är vi trötta får vi en macka intryckt i handen. Hierarkin är skriven i sten: Först äter mekarna och sjukvårdarna, sen cyklisterna (som faktiskt inte gör något annat än cyklar).

Vi har ett professionellt mekteam med hög servicenivå!
Förutom att Jonas och Per kan allt, vill allt och gör allt så är de dessutom trevliga och har en härligt ödmjuk attityd mot människor som inte bör skruva, smörja och fixa på egen hand. Med van hand byter de däck och fixar punkor.

läkar

Sjukdomar, olyckor, skador – ja, det är en del av vårt uppdrag. Det kommer att hända saker på väg ner och det handlar såklart om att förebygga och minimera risker. Men med fyra läkare och två sköterskor vågar jag påstå att vi är i trygga händer och har alla förutsättningar för att ta hand om akuta situationer.  På bilden saknas två av våra läkare men hela teamet kommer att presenteras inom kort.

STor och liten
Stark hjälper svag och liten hjälper stor

Det är faktiskt sant att vi inte kommer behöva göra så mycket mer än att trampa. Och ta hand om varandra. Det som definierar Team Rynkeby Helsingborg är medmänsklighet. Vi hjälper varandra. Ibland är svag stark och vice versa. Alla delar med sig av sin kunskap, sin energi och om någon tyckte det kändes vemodigt att ta farväl efter den här helgen så är det en bra indikation på hur vi kommer uppleva tiden efter Paris. Därför gäller det att njuta och ta tillvara på varje ögonblick.

gustavEn riktig livsnjutare infann sig och avslutade vårt läger. Gustav Holgersson, 12 år, precis hemkommen från Rhodos. Solbränd och glad stod han där och lyste som solen denna regnmulna dag. Gustav hade kommit för att signera Kerstins cykel. Ett vackert ögonblick och den finaste avslutning på en fantastisk helg vi hade kunnat önska. Härliga Gustav – vi ses i Paris!

gustav 2Vid tangentbordet,

Helena Björk
Team Rynkeby Helsingborg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hela ägg och höga klackar!

 1. Mia Persson skriver:

  Underbart, jag kommer följa er, men hemmifrån!
  Mia

 2. Martin Wikman skriver:

  såååååå positivt!
  mvh
  Martin Wikman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s