Om en alldeles speciell dag i juni…

Gustav är 12 år och väldigt intresserad av att laga mat. Han har funnit sin passion i något som inte är så ansträngande för kroppen. Sport har aldrig varit hans starka sida vilket kan bero på alla mediciner, ingrepp och operationer. Gustav har alltså varit sjuk i cancer sedan han var två år gammal. Läs mer om Gustav här.

Nästan varje dag hjälper han till med maten. Han gillar särskilt när det är dags för att göra sås eller att krydda maten. Han är ganska osäker på hur mycket av basilikan som ska i köttfärssåsen och han är inte så bestämd i sina rörelser när han ska röra ihop den kalla såsen till det grillade köttet. Ingenting av detta såg vi dock tecken på när vi fick komma till Tina Nordströms (ni vet Mat-Tina!) kök och laga mat en hel eftermiddag och kväll i början av juni.

Tina är gift med Martin Holmqvist som, liksom Gustavs pappa, ska cykla till Paris med Team Rynkeby i sommar. Gustav var otroligt laddad (som han själv säger) inför detta möte. Vi började med att fika tillsammans med Tina och hennes familj. Tina visade sin nya kokbok och berättade vilka recept ur den som vi skulle laga under dagen. Gustav fick ett exemplar av den fina boken och en fin blå pepparkvarn (ni vet den som Tina alltid har med sig när hon lagar mat i TV) och sedan skred vi till verket.

image

Alla barn och vuxna samlades i det lilla charmiga köket i Ramlösaparken. Det passerades hallon, rullades pasta, koktes tomatsås i en salig röra. Det hängde pasta på tork överallt. Till slut hade vi lyckats få till en härlig måltid som vi åt tillsammans under uppsluppna former. Det var så härligt att se att Tina är lika sprudlande glad i verkligheten som hon är på TV.

imageSedan vårt besök hos Tina har vi lagat Italienska köttbullar i tomatsås en gång till, denna gång med bröd och ägg i smeten. Detta glömdes bort ”i stridens hetta” på grund av att kocken i fråga, läs mamma Anna, kanske var lite exalterad… Sorbeten har vi också gjort, fast med jordgubbar och den blev också jättegod!

image

Vi är så tacksamma för medmänniskor som vill göra något för Gustav. Han var så lycklig och han berättar för alla vi träffar att han minsann har lagat mat med en riktig kändiskock! Den här dagen lever vi på länge, länge.

Anna Holgersson, mamma till Gustav och fru till Mattias som om två veckor förhoppningsvis är på väg till Paris på sin fina Bianchicykel…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s