Proudly presenting: the Event-team!

Prinsessbröllop, Melodifestival, Nobelmiddag och årlig ny-lansering av jul och sommar. Mikael Bindefeldt, Christer Björkman, Nobelstiftelsen och Ernst Kirchsteiger bjuder på event som är storslagna, glamourösa, tjusiga och noggrant bevakade av TV-kanaler, bloggare och skvallertidningar. Kändisar vältrar sig i lyx, flärd, bubbel, glitter och konfettibomber och i det intensiva ljuset från strålkastare blir även ”spindeln i nätet” (event-planeraren) en stjärna.

I vårt gäng har vi också ”stjärnor”. Personer med lysande idéer som vägleder och ser till att de event som Team Rynkeby Helsingborg arrangerar, kan ros i land på tryggt, säkert och framgångsrikt sätt. Det har skramlats med bössor i ishallar, på McDonalds och på innebandymatcher. Lite smak på kändisvärlden fick vi när Tomas Ledin kom till Helsingborgs Arena och uppmuntrade den nostalgidopade publiken att skänka några kronor till Barncancerfonden. Vi stod i skuggan av strålkastarna men lyste ändå som solar av tacksamhet till alla de varma och generösa människor som stannade till och stoppade ner mynt och sedlar i våra bössor. Vetskapen om att varje krona gör skillnad när vi tillsammans kämpar för livet smakar faktiskt bättre än champagne och löjrom.

tr_ledin

Vissa event har varit mer glammiga än andra. Som när nykläckta, såväl som erfarna, artister bjöd in till julkonsert i St Maria kyrka. Utanför kyrkans tjocka väggar rådde midvinterkyla men inne i kyrkan var det varmt, tryggt och stämningsfullt när publiken bjöds på avkoppling och eftertanke genom sång, dans, poesi och ljuv musik. Våren kom så småningom och en dag i april öppnades dörrarna till Jacob Hansens hus för att låta buden hagla på tavlor och andra konstverk. Samtliga verk var skänkta av generösa konstnärer från hela landet. När sommarvärmen flödade inspirerade Raymond Ahlgren oss att se över våra livsprioriteringar, ha mer skoj och ifrågasätta våra ”måsten”.

konst_for_livet

Lite då och då har Team Rynkeby Helsingborg siktats i spridda sammanhang såsom på Företagsdagar i Ängelholm, på Inspirationsgala, Rotary-träff, Springtime och Frukostklubb i Helsingborg. Genom små och stora evenemang syns vi för att informera och inspirera så många som möjligt att vara med och skänka ett bidrag – stort eller litet – till Banncancerfonden.

tr_insamlingBakom kulisserna till dessa event finns det en grupp av eldsjälar som helt utan ersättning ägnar flertalet timmar åt att minutiöst planera, organisera och delegera alla de förberedelser, prylar, uppgifter och detaljer som måste finnas på plats för att ett evenemang ska bli bra. Det är mycket att hålla koll på. Hur ska tavlorna kunna hängas upp? Behöver vi tillstånd för att bjuda på glögg utanför kyrkan? Hur många bord och stolar behöver vi? Hur många kanelbullar kommer det att gå åt? Är det någon som har skruvdragare och vem tar med sig förlängningssladd?

På dagen för eventet råder ofta en blandning av spänning, förvirring och nervositet blandat med stor glädje och energi. Det har kånkats på möbler, skalats apelsiner, monterats skärmväggar, diskats termosar, skottats snö och bryggts kaffe. Sladdar har dragits kors och tvärs genom lokaler och det har delats ut program samt skramlats med bössor. Efter avslutat event har det städats och fejats. Det har visat sig att vilken uppgift som helst är rolig och givande i detta sammanhang när syftet är så viktigt och sällskapet är så underhållande. Med dessa förutsättningar kan slutresultatet knappast bli annat än bra? Det har skrattats och skämtats mycket och förhoppningsvis har denna glädje smittat av sig till alla de vi möter i samband med dessa event. Kanske finns det någon som ser hur kul vi har och skulle vilja vara med på ett hörn?

Kanske vill Du vara med och hålla i trådarna tillsammans med nästa gäng av ”Rynkor”?
Intresseanmälningar registreras på http://www.team-rynkeby.se/Väntelista-2014.aspx?ID=3502!

Alldeles säkert vill Du vara med på vårt nästa event – Barncancertrampet den 24 augusti!
Läs mer på http://barncancertrampethbg.se

Vi kämpar för livet… samtidigt som vi har skoj! Varmt välkomna till alla glada, inspirerande, engagerande framtida event!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s