Helsingborg-Paris 2013

imageEfter ett helt år av förberedelser och en veckas makalös cykling som saknar motstycke (ja, kan nästan liknas vid semester) rullar vi så äntligen in i Paris.  Några kilometer innan Eiffeltornet, Place August Baron, samlas alla Rynkebylagen från Sverige, Danmark och årets nykomling Finland. Stämningen är skyhög och festen börjar här och nu. Svenska flaggor, bianchi-målade naglar, tatueringar och ballonger dekorerar både cyklar och cyklister.  Förväntan inför just detta ögonblick är enorm.image
 
 
Vi är tidiga och hinner med att hälsa på gamla och nya vänner. Här hälsar vi på en sann hjälte: Aron Andersson, som själv besegrat cancer som barn och på grund av sviterna numera gör sådant som vi andra bara kan drömma om från sin rullstol. Vi gratulerar honom för hans makalösa bedrift att, inte bara för att ha tagit sig ända till Paris, utan för att ha klarat av att ta sig uppför Mur de Huy på sin handcykel. Tilläggas kan att långt ifrån alla cyklister klarar att cykla uppför denna ”vägg”.
imageAron, i sällskap med en cyklist, från varje svenskt lag leder den gula kortegen in mot Eiffeltornet. Lagvis cyklar vi andra efter i en förutbestämd ordning. 1000 gulklädda cyklister överglänser solen denna dag och som en gul orm slingrar vi oss genom Paris gator. Det är ett mäktigt ögonblick. Först cyklar vår lagkapten, Paul, med den skånska flaggan. På sidorna står det folk och hejar på (även om en och annan är rasande för att inte kunna ta sig fram). Lagens olika sånger och hejarop skallrar och det känns nästan som en fotbollsfest.
 
image
Jubel utbryter när vi ser Eiffeltornet. Gåshud. Ett starkt ögonblick som förevigas och ristas in i våra hjärtan. Vi har flyttat många gränser, överträffat mål, fått vänner för livet och jobbat hårt. Eiffeltornet symboliserar belöningen. Mycket tankar, mycket känslor.  Och när våra familjer och vänner står där och väntar på oss vid Eiffeltornet, ja då brister det för många. Stoltheten åt båda hållen vet inga gränser.
image
 
image
Ett år, 1,7 miljoner kronor till Barncancerfonden, 7 punkteringar på hela resan, ett Eiffeltorn…  med andra ord väldigt många minnesvärda ögonblick. Jag avslutar med det som berört mig allra mest den här veckan:  ”Jag är så glad för att ni låter mig vara med i Team Rynkeby Helsingborg. Och jag är så stolt över min pappa (Mattias) för att han klarade att cykla ända till Paris.”
Gustav Holgersson.
Vi kämpar för livet!
 
Vid tangentbordet,
Helena Björk
 
 
image1074335_10151789612174873_1317505462_oLotta & Jan Blond
 
 
 
 
image     En glad David Åberg har besegrat Eiffeltornet.
 
 
 

 
Annonser
Det här inlägget postades i Resan till Paris. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Helsingborg-Paris 2013

  1. zarischka skriver:

    Jag är mållös och fullkomligt förstummad av er bragd. Ni är fantastiska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s