Dags för den medicinska epikrisen

– Ni har cyklat hela vägen till Paris?
– Jomen!
– Var det jobbigt?
– Mest kul faktiskt!
– Och hur gick det med rumporna?

Man behöver inte känna människan särskilt väl förrän frågan kommer, ställd med skräckblandad förtjusning och genomborrande ögon. Lika bra att gå rakt på sak, inget att hymla med, de flesta fick nåt skav som satt illa till. Klinisk och steril miljö för optimalt läkande återfinns inte i ett par cykelbyxor. Speciellt inte när det är stekhett och svetten lackar längs ryggen. Extra salt i såren så att säga. Men trots blod, svett och salvberoende hördes det förvånansvärt lite gnäll i de perfekt raka leden.

Det gnälldes faktiskt knappt överhuvudtaget, inte när vi cyklade aningen fel och inte heller när det gick som mest uppför. Tycker du att det låter osannolikt? Testa själv nästa år och njut av gruppdynamikens underbara påverkan!
lucas

Medicinska teamet var rustade för de flesta eventualiteter. Servicebilen var fylld till bredden med material för avancerad sjukvård. Av företaget Physio-Control i Lund hade vi fått låna både LUCAS (hjärtkompressionsmaskin) och Lifepack 15 (övervakningsutrustning).  Turligt nog fanns det egentligen bara ett enda tillfälle när jag övervägde att plocka fram vår high-tec utrustning, nämligen på toppen av Mur de Huy.

I stekande hetta, efter en för vissa uttalad kamp att komma först upp för ”muren,” återfanns doktor ett på toppen med hjärtflimmer medelst nästa doktor försökte kväva ett aningens svårbehandlat astmaanfall. Just snyggt jobbat. Sedermera kom både rytm och syresättningen åter och den fina gruppbilden blev komplett.
IMG_0416

Så det blir som doktorn alltid önskar, en mycket kort epikris. Förutom ovan nämnda några skarpsår, lite onda dragarmuskler, nåt knä och en och annan besvärande rumpa. Åtgång av material, kanske nåt plåster. Godis, värktabletter och allmän omtanke gick det en del av också förstås, men det må det väl vara värt.

Vid tangentbordet,

Gunilla Stripple

Dr Stripple

Dr Stripple

Det här inlägget postades i Sponsorer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s