Checköverlämning

1255207_563137667073520_68700358_nAllting roligt har ett slut, så även välgörenhetsprojektet Team Rynkeby Helsingborg 2013. Men misströsta inte, det har redan startat ett nytt projekt, nämligen Team Rynkeby Helsingborg 2014!

I helgen var det dock dags att komma till ett avslut för Team Rynkeby Helsingborg 2013 och faktiskt hela Team Rynkeby Sverige 2013. I söndags lämnades checken över med alla pengar som välgörenhetsprojektet samlat in under det gångna året. Checköverlämningen skedde i strålande solsken i samband med målgången av motionsloppet  Stockholm Bike. Målgången var i Kungsträdgården och efter målgång samlades alla deltagare framför scen i väntan på checköverlämningen. Flera Rynkebycyklister, varav 8 från Helsingborgsteamet, fanns på plats för att höra slutsumman på projektet. Alla lagkaptenerna för de svenska lagen var på plats, så även Helsingborgslagets kapten Paul Chronqvist-Svensson.
Upp på scen för att lämna över checken kom Rynkeby Foods VD Jörgen Dirksen samt Aron Anderson. Aron Anderson är själv cancerdrabbad och i år cyklade han med en handcykel hela vägen till Paris tillsammans med Team Rynkeby. Upp på scen för att ta emot checken kom min son Gustav, samt Barncancerfondens verksamhetschef Per Leander.
Alla i publiken väntade med spänning på att få höra årets belopp, men konferenciern drog ut på det och intervjuade Jörgen, Aron, Gustav och Per. Gustav blev intervjuad och fick flera frågor. Gustav hade lite svårt att hitta orden, men när han fick frågan om han hade några råd till mamma Anna som ska cykla nästa år så tog han sig för hjärtat och svarade ”Du kan tänka så här mamma, jag finns precis här och du har mitt stöd”. Då kom tårarna…
Till sist lämnades checken äntligen över och resultatet avslöjades. Förra årets resultat var 2 miljoner kronor. Det är inte dåligt, men 2013 blev det ännu bättre. Team Rynkeby Sverige 2013 samlade in totalt 8.637.488 kr till Barncancerfonden! 8.637.488 kr! Det är helt fantastiskt. Team Rynkeby Helsingborg har samlat in ca 1,8 miljoner av dessa 8,6 miljoner kronor. Sanslöst bra!
1239797_10151946106844873_1755424485_n
Ett härligt år är till ända. Det har varit en fantastisk äventyr ända från första dagen. Vårt lag, Team Rynkeby Helsingborg, har arbetat hårt och verkligen kämpat för livet. Vi har tränat hårt minst två gånger i veckan och vi har samlat in pengar genom sponsorer, events, skramla med bössor mm. Vi har genomfört vår cykelresa till Paris. Det blev en fantastisk resa där vi cyklade 120 mil på åtta dagar från Helsingborg genom Europa till Paris. En resa som innebar en del blod, svett och tårar, men även många skratt och minnen för livet. Det var mitt livs resa och det var en helt fantastisk känsla att få omfamna familjen efter målgången vid Eiffeltornet.
Jag vill passa på att tacka alla som gjort detta möjligt. Först och främst alla sponsorer och bidragsgivare. Era bidrag hjälper barnen och gör skillnad. Jag vill tacka alla i teamet. Som vi slitit tillsammans för att lyckas. Vi har blivit vänner för livet och ni har blivit som en extra familj för mig. Slutligen ett extra stort tack till lagkapten Paul Chronqvist-Svensson och vice lagkapten Lotta Blond. De har gjort ett hästjobb och utan dem hade vi aldrig lyckats.

Nu är vårt projekt slut och det känns lite vemodigt. Samtidigt känner jag en oerhörd stolthet och jag är glad över vad vi åstadkommit. Det är den känslan jag tar med mig vidare. Vi kämpade för livet och vi har gjort skillnad!

Vid tangentbordet,

Mattias Holgersson

Annonser
Det här inlägget postades i Events, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s