To B or not to B

När vi i Paris den 19:e juli i år stod rusiga som kalvar på väg in på grönbete, tog vår Peter Jakobsson (erfaren TR-ryttare) till orda. Han ville att vi, mitt i all uppståndelse och det böljande känslosvall som vi befann oss i, trots allt skulle ta oss tid att bara känna och ta in. Njuta av stunden, strunta i alla kameror och bara glädjas. Det han inte hade en aning om (eller så hade han just det?) var att han just drog essensen i mindfulness.

Peter Jakobsson

Peter Jakobsson

Att kunna släppa alla distraktioner och låta alla i sammanhanget oviktiga ting fara och flyga. Ett råd som ledde till att upplevelsen blev just det som vi alla hoppats på. Stor, mäktig och oförglömlig. Under det kommande året kommer det att uppstå åtskilliga tillfällen för just att vara i nuet. Ingen har sagt att det är lätt. Det kräver tid och träning. Vissa har lättare för det än andra men alla kan lära sig. När det väl sitter kommer även de sk ”små tingen” att upplevas SÅ mycket starkare.

Appropå de ”små tingen”. Många som drabbats av svår sjukdom, olycka, sorg eller någon annan svår kris säger att de nu lärt sig uppskatta det lilla i livet. För egen del, efter vad jag erfarit, har jag kommit till en variant av insikten. Det är de sk små sakerna som ÄR de STORA sakerna. De som betyder något. Det vi normalt sett betraktar som stora saker anser jag (och detta är min högst personliga åsikt) ”endast” är livets bonusar, t. ex. bröllop, fester, barnens födelser, husköp o.s.v. Fantastiska i sig men trots allt ganska sällan förekommande.

Anders Engevall klipper gräset med glädje.

Anders Engevall klipper gräset med glädje.

Kan man uppfatta ett leende, en solig morgon, en god doft, ett skratt, en komplimang, en blick, ja egentligen vad som helst som är gott kommer vardagen och livet att bli så vansinnigt mycket roligare och mer spännande. I samma andas barn kan man nämna tacksamhet. Vill du bli lycklig – var tacksam. Vad är då livskvalitet? Hur sätter man kvalitet på sitt liv?

Egentligen inte så märkvärdigt. Gör bara saker å ting så bra det går. Man kan prata omypperlighet. Nu menar jag INTE perfektion – det är en helt annan saksom i många avseende mer är en belastning utan det jag menar är att så ofta man kan göra saker så bra som man kan/situationen tillåter. Det kan gälla vad som helst som t. ex. duka av bordet, göra en stilfull sopsortering, skriva ett pm, en omkörning, ett avslut i telefonen, inpackning i kylen, gräsklippning – you name it.

Peter Jakobsson som dock ej cyklar 2014.

Peter Jakobsson som dock ej cyklar 2014.

En annan viktig anledning att vara i nuet är att innan vi vet ordet av så står vi där i Paris och undrar hur fasen det kunde gå så otroligt fort?

Lite tankar så här inför hösten och det nya Team Rynkeby 2014.

Anders Engevall

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s