En alldeles vanlig Superhjälte!

aron-portrc3a4ttMin kompis Tage är en alldeles vanlig 4-åring som diggar Superhjältar. Bland favoriterna finns Spiderman, Batman, Wolverine, Hulken, Superman och Luke Skywalker. Med inlevelse, dramatik och känsla brukar Tage berätta om dessa hjältar som är coola, modiga och har superkrafter att kämpa mot ondska och besegra elaka inkräktare. Hjältarna kastar nät, svingar sig i rep, klättrar på väggar, fajtas med svärd och intar fräcka ”poser”. Ibland blandas fantasi med verklighet och Tage blir själv en Superhjälte. I vardagsrummet utspelas då en kamp mellan ”De goda” (Tage) och ”De onda” (de andra). Tack vare Super-Tages enorma styrka, mod och snabbhet vinner ”De goda” varje gång.

Superhjältar finns inte bara i Gotham City, Ninjago City eller i Galaktiska Imperiet. Nej, en del Superhjältar finns mitt ibland oss. En sådan ”mitt-bland-oss-Superhjälte” är Aron Andersson. När Aron gick i första klass drabbades han av cancer och i hans kropp utspelades en kamp på liv och död. Striden mot ”Den onda” (cancertumören) var lång och seg men ”De goda” (läkare, familj och Aron) kämpade otröttligt. Med hjälp av vapen som gift (cellgifter), kniv (operation) och kärlek fick Arons strid ett lyckligt slut. Cancercellerna utrotades och Aron blev frisk. Historian fick ett lyckligt slut – precis som i sagan. Nästan.

Aron blev frisk men operationen som tog bort cancertumören i bäckenet gjorde att Aron 1062919_10153079494540174_1158867291_nfick sitta i rullstol. En livsförändring som kan få vem som helst att deppa ihop. Det finns dock två egenskaper som särskiljer Superhjältar från vanliga Hjältar. Först och främst – en Superhjälte ger aldrig upp. En Superhjälte kommer alltid att resa sig och fortsätta kämpa även när motståndet är som tuffast. En Superhjälte vänder motgång till framgång.

P1000712-kopia2Idag är Aron 25 år gammal och i somras blev han den första människa i rullstol som nått toppen av Kebnekaise. Några veckor dessförinnan hade han – med hjälp av sina armar – cyklat till Paris tillsammans med Team Rynkeby. För närvarande tränas Aron av Anna Haag och Emil Jönsson för att, till förmån för Barncancerfonden, åka Vasaloppet i ”Sitski”. Dessutom har han varit med i fyra Paralympics, i tre olika sporter. Kort sagt – Aron är en kämpe som ser möjligheter där andra ser begränsningar. Med budorden ”Ju coolare mål – desto coolare resa” suddar han, likt Tage, ut gränser mellan fantasi och verklighet. Han inspirerar andra att se sin potential och våga följa sitt hjärta för att nå sina drömmar.

getimage.aspx

Två egenskaper utmärker en Superhjälte. Den ena egenskapen är, som sagt, att aldrig ge upp. Den andra är att man bör trivas i tajta kläder i tunt stretchmaterial. Typ Lycra. Så – vill du bli en Superhjälte? Leta rätt på dina tajts och låt Aron ge dig tipsen som får dig att nå just dina drömmars mål. Den 20 januari, 2014 kommer Aron till Sundspärlan, Helsingborg och berättar om sitt liv och sina erfarenheter i samband med en inspirerande och tankeväckande föreläsning. Naturligtvis tillfaller biljettintäkterna Barncancerfonden.

Författat av:
Carin Cronström

Fakta:
Vad? ”Att vända motgång till framgång”
Med? Aron Andersson
Var? Sundspärlan, Helsingborg
När? 20 januari kl 18.30
Hur? Biljetter kostar 200kr och kan bokas på: info@teamrynkebyhbg.se
Betalning: Bg 463-7831
Märk din inbetalning ”Aron” och ange ditt namn och adress.

Team Rynkeby Helsingborg tackar Malin Erlandsson och Sundspärlan för att ni bidrar med lokalen!

Annonser
Det här inlägget postades i 2014, Events. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s