OS-medaljören Bernt Johansson cyklar med Helsingborg!

foto: expressen.se

foto: expressen.se

Han ville bara se hur långt han kunde cykla. Hur fort han kunde cykla. Hur mycket fortare än alla andra han kunde cykla. Frågorna han hela tiden ställde resulterade i svar i form av   medaljer. Under OS i Montreal 1976, cyklade han hem en guldmedalj till Sverige. För det är han fortfarande, 37 år senare, ihågkommen. Svenska folket röstade fram det som det starkaste svenska idrottsögonblick i SVT’s omröstning 2012.

Foto: aftonbladet.se

Foto: aftonbladet.se

Det är speciellt att träffa Bernt Johansson. Vi var många som satt trollbundna och sög i oss av hans sympatiska livsattityd och episka karriär under ett föredrag på Helsingborgs Arena i oktober. Mot slutet av föredraget erbjöd han publiken att ställa frågor varvid en person reser sig upp:

– Hej Bernt, mitt namn är Stefan Fransson. Jag är lagkapten för Team Rynkeby Helsingborg som samlar in pengar till Barncancerfonden. Vi har nu hört om din fantastiska karriär och  alla platser du har cyklat på. Men har du någonsin cyklat till Paris?
– Nej, det har jag aldrig gjort, svarar Bernt.
– Då är du välkommen att cykla med oss till Paris den 4:e juli, 2014, erbjuder Stefan.

Och på den vägen är det, gott folk. Mängder med mail, telefonsamtal, synkande av kalendrar, familj och vi har en fantastisk lagmedlem i Team Helsingborg! Ja, en äkta OS-medaljör. Det är med stolthet vi presenterar honom – Bernt Johansson!

Frågor på det? Carin Cronström hade mängder,  som tex:
1. Vi har ju några platser kvar för guldsponsorer. Ett företag som är guldsponsor skänker  25 000 kr till Barncancerfonden genom Team Rynkeby och får som tack bland annat sin logo tryckt på kläderna som vi kommer att bära på alla träningstillfällen och hela vägen ner till Paris. Vad vill du säga till de företagare som läser just detta?

2. Vi har några tävlingssugna cyklister i laget. Har du några tips på hur de ska bete sig för att komma före dig uppför Muir de Huy? Med eller utan fusk?

Nyfiken på vad han svarade på ovanstående och andra frågor? Håll ut! Han besvarar dem så småningom…

Vid tangentbordet,

Helena Björk
Teak Rynkeby Helsingborg 2014

Annonser
Det här inlägget postades i 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s