Överskott från arrangemang med Bernt Johansson blev till gåva för Barncancerfonden

Cykelintresserade i Helsingborgsområdet var lördagen den 19 oktober inbjudna att lyssna på när Bernt Johansson, en av cykelsportens allra främsta berättade om sin fantastiska cykelkarriär. Passande nog skulle Team Rynkeby Helsingborg samma dag ha kick-off inför insamlingsarbetet 2014. Överskottet från Bernts framträdande kunde i tisdags av arrangörerna lämnas över till Barncancerfonden via Team Rynkeby i form av en check på 4500 kr!

Man blir varm i hjärtat närhelst stöd för Team Rynkebys insamlingsprojekt visas! I detta fall var det medlemmarna från arrangerande Helsingborgs Idrottsmuseum, Gamla Cykelvänner i FIX och Förlaget NordJem som ville vara med och göra skillnad. Team Rynkeby är tacksamma för gåvan och vill samtidigt passa på att tacka för en mycket minnesvärd eftermiddag på Helsingborgs Arena!

Stefan Fransson, lagkapten för Team Rynkeby Helsingborg fick tisdagen den 17 december äran att åka och ta emot checken i närvaro av ett flertal medlemmar från arrangörerna, vilka satsat mycket för att arrangemanget kunde gå i lås. Vi är övertygade om att pengarna kommer till bästa tänkbara nytta. Alla insamlade medel är dessutom öronmärkta och går till hjärntumörforskning samt Syskonstödjarna.

Bild
Foto: Hasse Sjöström

På bilden ses Team Rynkebys lagledare för Helsingborg Stefan Fransson ta emot gåvan av arrangörerna Hans Abrahamsson, Arne Johansson, Ingvar Pettersson, Per Johansson och Lars-Göran Skoog och bakom kameran stod Hans Sjöström.

När det blev tal om att få hit cyklisten och OS-guldmedaljören Bernt Johansson till Helsingborg, slöt Helsingborgs Idrottsmuseum, Gamla Cykelvänner i FIX och Förlaget NordJem sig samman. Att gå in som ekonomisk garant är en chansning, men cykelintresset visade sig vara stort och uppslutningen i Helsingborgs Arena blev god.

Intervjun med Bernt gjordes initierat av Per Johansson, NordJems förlag. Publiken fick lyssna på Bernts tankar om OS-loppet, Giro d’Italia och andra storlopp, om proffstiden i Italien, cyklarnas beskaffenhet nu och då, om doping mm. Det var i samband med frågestunden som den för Team Rynkeby så spännande ”tänka-utanför-boxen”-frågan dök upp:
– Vill du cykla med oss till Paris den 4:e juli, 2014? Lagkapten Stefan Fransson hade inget att förlora när han ställde den raka frågan till Bernt. Till mångas förvåning och vår stora glädje svarade Bernt – Ja!

Sammanfattningsvis ett i alla avseende lyckat arrangemang, vilket dessutom resulterade i 4500 kr som oavkortat skänktes till Barncancerfonden.

Tack för ert stöd, Helsingborgs Idrottsmuseum, Gamla Cykelvänner i FIX och Förlaget NordJem!

För Team Rynkeby Helsingborg 2014,
Lars Johansson

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s