Härmed förklaras ett fantastiskt år för öppnat

Hela Team Rynkeby Helsingborg samlades den 11 januari på Clarion Grand Hotel i Helsingborg för uppstartsmöte inför 2014. Första delen av projektet är till ända och nu tar vi nya tag inför resten!

Fas 2 av vårt pågående insamlingsarbete till Barncancerfonden är alltså inlett. Uppstartsmötet var efterlängtad och stämningen påminde mycket om den som rådde på vår Kick off i mitten av oktober förra året. Skillnaden är att vi nu har gjort en tredjedel av resan och börjar känna varandra ganska väl. De som från början verkade vara allmänt trevliga prickar visar sig nu vara älskvärda människor vars umgänge man inte kan få nog av.

Image
Team Rynkeby på Clarion Grand Hotel Helsingborg, 11 januari 2014 [Foto: Mikael Gräntz]

Det bubblade av förväntan och glädje i gruppen. Ljudnivån från gårdagens After Work verkade sitta i även denna förmiddag.  Styrgruppens tidigt satta mål om att vi ska jobba hårt, men fortfarande ha kul och fortfarande känna energi – det håller än!

Lagkapten Stefan Fransson startade den späckade agendan med en inofficiell Rynkebyfilm med förra årets lag från Helsingborg. Det var en fantastiskt glad och livsbejakande film som gav en försmak av vad årets lag har att se fram emot.

Vårt fokus ligger fast
Henrik Nilsson hade ”en bra dag på jobbet” när han som sponsoransvarig kunde redovisa hur fantastiskt bra detta arbete har gått hittills. Trots att vi nu i princip fyllt platserna för företagsloggor på våra cykeltröjor (vilket aldrig tidigare hänt i något lag) så fortsätter arbetet med att få in nya sponsorer oförtrutet. Det ser bra ut, minst sagt!

Stefan uttryckte sin stolthet över lagets insats. De förhoppningar han hade när han tog på sig uppdraget har t.o.m. överträffats, menade han! Vår drivkraft är att kämpa för de som direkt eller indirekt drabbas av barncancer och se till att forskningen får resurser att hitta allt bättre botemedel. I vår omedelbara närhet har vi exempel på pågående och omänskligt tuffa utmaningar som familjer kämpar med idag. Det bästa vi kan göra är att stötta och att använda vår förtvivlan till ytterligare ansträngningar i insamlingsarbetet.

Nya samarbetsformer ökar genomslaget nationellt
Projekt Globen är ett spännande cykellopp som går av stapeln den 9-11 maj på sträckan mellan Malmö-Globen. Vår vice lagkapten Anna Holgersson håller i projektet där de sex svenska lagen avverkar sträckan som en stafett, hela tiden bevakade av MGz MEDIA. Med detta samarbete kommer troligen Team Rynkeby-projektet få det mediala genomslag som det så väl förtjänar. Sponsorer kommer samtidigt involveras och med det marknadsföringsvärde allt innebär, så kommer t.ex. nyrekrytering till lagen framöver inte bli svårt!

Bernt är en i gänget
Som lagmedlem nyper vi oss fortfarande i armen och särskilt denna dag då Bernt var på plats och med på mötet. Klädd i vår vita piké med tillhörande hoodie höll Bernt ett mycket uppskattat föredrag om träning och träningsupplägg. Uppmärksamheten hos oss andra i laget var på topp och vi sög i oss fakta om mitokondrier, enzymer, mjölksyra, tröskelvärde, syreupptagningsförmåga mm. Bernt betonade vikten av återhämtning vid högintensiv träning och förordade den lågintensiva träningens fördelar i vårt fall.

Image
Bernt Johansson är en i gänget [Foto: Mikael Gräntz]

Kommande event och upplägg inför Paris
Marknadsföringen av Aron Anderssons föredrag bör forceras under den sista veckan som är kvar, hävdade PR-gruppens ansvariga Helena Björk och gav exempel på hur detta kan göras. Tillsammans med Klara Urbán från konstguiden Bissera.se samt Joakim Bengtsson, som driver Helsingborgs Auktionsverk jobbar vi för den konstauktion vi kommer ha i slutet av mars eller början av april. Det kommer dyka upp fler event framöver som inte är inplanerade, förvarnade Anders Cato och Lenny Mark. Men schemat blir tufft nog för oss när utesäsongens träning pockar på vår tid. Helgen med träningslägret i Ljungbyhed blir den fältmässigt värdefulla test på hur vi kommer kunna hantera Pariscyklingen och Niclas Fredin och Jonas Hemberg har lagt upp planeringen. Peder Andersson har rutten Helsingborg-Paris klar och förevisade den på ett lockande och längtansfullt sätt. David Åberg och hans oersättliga serviceteam övertygade oss om att cyklisterna endast behöver tänka på att trampa och äta. Resten tar dom hand om!

Vi går ett spännande år till mötes! Ett stort tack till Clarion Grand Hotel Helsingborg som sponsrade oss med lokal och fika!

Team Rynkeby Helsingborg 2014

/Lars Johansson

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s