Ett brinnande engagemang‏

Av: Mia Persson

Jag, Mia Persson, mamma till Zeb, fick förtroendet att hålla i den Internationella Barncancerdagen i Helsingborg. Ett gott samarbete mellan Barncancerföreningen Södra, anhöriga till barn som är drabbade och mitt Team Rynkeby Hbg resulterade i tre hundra brinnande marschaller som lyste upp på Stortorget i Helsingborg.

1924995_638432932877326_1385664637_nSom en manifestation och påminnelse om varför vi var där; för att visa vår empati för drabbade barn/ungdomar och deras familjer; att vi fortsätter att kämpa vidare. Idag klarar sig drygt 80% av alla barn som diagnostiserats, men vi vill öka den siffran.

För snart fem år sedan fick vi det värsta beskedet någonsin. Vårt barn hade drabbats av cancer. Oro, okunskap och utelämnad i någon annans händer. Som mamma kan man inte göra mycket utan bara hoppas att allt kommer gå bra. Det var en fruktansvärd och jobbig tid i vårt liv.

Tragedin drabbar hela familjen och framförallt syskonen som får stå i skuggan gång på gång då allt fokus hamnar på den drabbade. Syskonen till en svårt sjukt barn är väldigt oroade och glöms ofta bort.

Barncancerfonden Södra arbetar lokalt och stödjer barnen/ungdomarna och dess familjer med den ”mjuka hjälpen”. Att bevaka barnens intressen, erbjuder miljöombyte och rekreations uppehälle, anordnar träffar för barnen och dess familjer för att träffa andra som drabbats.

Team Rynkeby samlar in pengar till Barncancerfonden som detta året valt att låta ena halvan av det insamlade beloppet gå till hjärntumör-forskning. Andra halvan går till Barncancerföreningarna och syskonstödjare som finns på sex barncancercentrarna i landet.

Tillsammans är vi starka! Det var ett stort och brinnande engagemang mellan dessa två föreningar och det ”såldes” produkter, skramlades bössor men framför allt gjorde vi allmänheten varse om att nästan varje dag får en familj detta dystra besked:
-ditt barn har cancer!

Annonser
Det här inlägget postades i 2014, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s