Maxtester med mycket mjölksyra

Den första helgen i mars besökte Aktivitus från Göteborg Team Rynkeby Helsingborg med sin mobila testklinik. Majoriteten av deltagarna deltog i tester av syreupptagningsförmåga och uthållighet på cykel genom mjölksyramätning.
Testet var uppdelat i två moment, dels mjölksyramätning under ca 15 min och därefter ett maxtest med andningsmask under minst 5 min.
Syftet med testerna är att varje deltagare ska få en bättre bild av sin egen kapacitet och sina fysiska yttre gränser. Rent konkret innebär det uppmätning av pulszoner och mjölksyratröskelvärde.

fys1

Det var med skräckblandad förtjusning som deltagarna klev upp på testcyklarna men genom professionell handledning från Mattias Lundqvist och Patrik Stigaeus

Coachades alla till riktigt goda individuella resultat. Kommentarerna varierade allt från ”fy fan” till ” vilken häftig upplevelse” vilket i detta sammanhanget sannolikt är väldigt snarlika varandra!

Vi har fått en bra sammanställning från Aktivitus som visar på att vår inomhusträning varit effektiv och lett till önskade resultat.

Nu ser vi fram emot att träna utomhus. Det viskas redan om önskemål kring uppföljningstester efter Vätternrundan…

fys2

Tack till Friskis & Svettis Helsingborg som ordnade med lokaler, Nico Kouzas som lånade ut sin Monark LC7 samt Aktivitus Testklinik och Coaching

Hälsningar
Henrik

20140317-095546.jpg

20140317-095601.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s