Man kan göra livet lite bättre för cancersjuka barn på många sätt.

Strax för jul donerade Killbergs Bokhandel, Akademibokhandeln, i Helsingborg ett stort antal barn- och ungdomsböcker för barn i alla åldrar till Barncancerkliniken i Lund. I kassarna låg även pussel och spel. Det var sagoböcker, bilderböcker, målarböcker, romaner och spänningslitteratur för ungdomar.
Donationen genomfördes med hjälp av Team Rynkeby Helsingborg och överlämnades till Carina Mähl, klinikföreståndare på BUS, (foto) som berättar att alla böcker och spel har blivit mycket uppskattade och finns där till glädje för barn under flera år framåt. Vistelsen på kliniken är för många barn ibland både långvarig och återkommande under flera år.
Ellen Skarp, chef för bokhandeln i Killbergs (foto) förklarar varför man valde att stötta Team Rynkeby och barn med cancer både som kontantsponsor och s.k. naturasponsor
Vi tycker det är självklart att stödja en så behjärtansvärd sak som Team Rynkeby och Barncancerfonden, vi kan inte sponsra och stödja alla som vi skulle vilja, men här gör vi verkligen ett undantag. Utifrån vår verksamhet så valde vi därför att, förutom en liten slant, skänka en del böcker och lite pappersmaterial, och kan vi genom detta glädja om så bara några barn är vi mycket nöjda med det! Självklart kan vi tänka oss att i fortsättningen även skänka en del till denna verksamhet.

Peter Åberg
Team Rynkeby Helsingborg .

20140403-090546.jpg

20140403-090646.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s