Vem är redo för nästa event?

Mitt i allt planering, hämtande av konst, vem gör vad och hinner vi klart med allt, är det redan dags att stressa in i nästa event. Kom inte detta lite olägligt när vi redan har två event till på gång inom loppet av tre dagar?  Jag hoppas inte det!

Nästa event blir som ni kanske läst en välgörenhetskonsert med Dan Reed den 8 maj. Min förhoppning är att vi själva ska få tid att njuta av lite go musik och kunna umgås med våra vänner. Denna dag kräver ingen fysisk insats av teamet, men vi behöver lite hjälp att sälja biljetter. 

Vem är då denna Dan Reed?

Dan Reed föddes i Portland, Oregon, USA, men flyttade snart med sin mamma till en boskapsfarm i South Dakota. Musikintresset startade när Dan lyssnade till olika radiostationer, i traktorerna ute på fältet. Han spelade även trumpet i skolan, men övergick senare till att spela gitarr. Efter skolan flyttade Dan tillbaka till Portland och startade bandet Dan Reed Network. The Network turnerade som förband till bland annat Rolling Stones 1991. Bandets mest kända låtar är ”Rainbow Child” och ”Stronger than Steel”.  Under en resa till Indien upptäckte Dan att han ville något mer med livet än att spela musik. Efter detta sökte sig Dan till teatern, och senare startade han en nattklubb i Portland. Livet som nattklubbsägare har sina mörka sidor med såväl alkohol, droger och sena nätter. Detta nerbrytande liv samt att hans far drabbades och gick bort i cancer gjorde att Dan lämnade branschen och reste tillbaka till Indien. Under ett års tid levde han tillsammans med munkar och lärde sig mer om deras filosofi och livsstil.

Ironiskt nog hittade Dan här tillbaka till musiken. Det hade då gått 15 år sedan han haft modet att lämna den tuffa musikbranschen, där skivbolagen ofta utnyttjar sina artister ekonomiskt. Dan började nu åter skriva musik och gav ut sitt soloalbum ”Coming up for Air”2010. Inspirationen till skivan kommer från alla möten med personer över hela världen och handlar om sin väg tillbaka. Dan Reed turnerar nu både som soloartist, men även med sitt gamla band Dan Reed Network och besöker ofta Sverige. Missa inte hans välgörenhetskonsert den 8:e maj på The Tivoli i Helsingborg, till förmån för Barncancerfonden och i Team Rynkebys regi.

Annika Lagerquist

Team Rynkeby Helsingborg, 2014

20140422-162419.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s