Träningsläger Ljungbyhed anno 2014

Fredagen den 23:e maj var vi ett glatt gäng på 13 personer som cyklade från Aktiverum i Helsingborg till det efterlängtade lägret i Ljungbyhed. Resterande lagmedlemmar tog sig till Ljungbyhed med bil. Äntligen var det dags att köra ett genrep inför Parisresan, dvs skarpt läge med serviceteamet, allt ifrån mat, servicebilar och motorcykel. Allt skulle bara klaffa, det är nu det händer! Klungorna ska finslipas, 2 raka led och farten ökas utan tull på avstånd och snygga led.

Efter lull-lull som att bädda, packa upp och organisera var det bara ner och umgås med de underbara gänget i Team Rynkeby, en massa skratt och underbar gemenskap. Så härlig stämning att den gick att ta på, en fantastisk känsla att tillhöra detta gäng. Kärlek.

Middag, sen mingel med de andra två lagen från Malmö och Jönköping. Inte helt lätt att lägga sig i tid för man hade så mycket energi, men den kloke vet att den energin behövs på lördagen och söndagens rundor på cykel. Och ja, jag var sist i säng….!

Lördag. Uppstigning kl 06.00. Frukost, genomgång av cyklarna, fylla på vattenflaskor (Resorb är en riktig kompis) och kl 08.15 avfärd. En runda på sisådär 15 mil stod på programmet.

Vi blev indelade i 2 grupper och efter en briefing från våra roadcaptains bar det iväg. Vädret va lite sisådär, regn i luften men inte så mycket blåst, och just blåst är det värsta jag vet förutom backar då… Men vi hade lyxen att ha Mats Dwenger på MC framför oss som  banade vägen i korsningar, höll undan trafik, signalerade vid möten osv. Jag kände mig som en kändis, riktigt ”kingigt” att ha honom med.

Fem mil senare ser vi beach-flaggorna svaja, hör musiken flöda och serviceteamet tar emot oss med äkta glädje. Första depå stoppet! Bullar, hembakt bröd, frukt, dricka och godis… Alltså, det här är nästan för bra för att vara sant! Vem bryr sig om att man var dyngsur av regnet och prickig som en italiensk salami i fejan för det här är bara världsklass!!

Äta, prata, mysa lite, kissa och sen iväg igen. Första milen var lite jobbig att komma igång men sen rullade det på. Vi cyklade igenom ställen jag inte visste fanns på kartan ens och det är bara att inse vilket vackert land vi lever i. Skulle gärna åka tillbaka men hittar säkerligen inte dit igen 😉

Ytterligare 5-6 mil senare:

Depåstopp 2 – lunch

Men jisses, utanför Maxi i Eslöv stod ett långbord uppdukat med dagens lunch. Musiken igång och glädjen, magiskt! Vi som behövde fick massage, vila och toabesök på Maxi, sen iväg igen. Och nu började solen lysa igenom!

”Hem” kom vi rem mil senare och trots vi var hemma så hade serviceteamet dukat upp igen! Lite annan dricka nu 🙂 Kvällen bjöd på middag, samkväm och femkamp mot Malmö och Jönköping. Segrare – Helsingborg! Jodåsåatt…

Söndag. Jag började dagen med yoga – en skön start på dagen. Sen blev det fotografering av samtliga lag och så trampade vi iväg igen. Denna gång började vi med ”hatabackadjävelen” Lotta på Åsen. Fick vara nöjd med att behålla frukosten. Såja nu var kroppen igång och pulsen på topp. Hugha! Solen värmde rejält och cyklingen var verkligen kanon, det flöt på bra. Kroppen kändes…men inte så farligt. Ont i ryggen, blåsor i händerna, och lite ont i nedre regionen men inte så farligt – faktiskt. Hmm det är ju skillnad på 2 och 8 dagar som det är till Paris men nu är vi på gång!!

Depå stopp 1 – frukost. Hembakt stenugnsbakat bröd och ett annat grovt bröd med massa gott i. Inte ens hemma äter jag så gott!

Vi avverkade ytterligare x antal mil på de vackra skånska vägarna och vädret var verkligen med oss. Vi navigerade lite fel, fick köra grusväg och nu vet vi hur det är – rekommenderas inte!

Depå stopp 2 – lunch vid Konga skola. Återigen, en väldigt god lunch och Eva hade ordnat så vi kunde få gå på riktig toa – otroligt uppskattat!

Om ni bara visste hur bra vi har det! Vi susar in på stoppen, blir servade av underbara människor. Äter, dricker, vilar, pinkar sen bara drar vi igen. Och kvar är teamet som roddar allt, städar, plockar undan och flyttar allt till nästa stopp. Utan dessa personer hade vår resa inte varit möjlig så ett extra stort tack till Kicki, Sandra, Mia, Bri, Johnny, Eva, Ingmar, Willy, Peder, David och Mats på sin coola MC.

Vi kämpar för livet och vi kämpar tillsammans, och tillsammans gör vi skillnad.

Vårt främsta jobb och mål är att samla in så mycket medel vi bara kan till Barncancerfonden och det har vi lyckats väldigt bra med.

Jag har lite hallelujakänsla nu och orsaken är att jag känner mig nästan hög på all energi som detta projekt ger, den energin som lagkamraterna ger. Sitter du och funderar på om Team Rynkeby är något för dig – ansök till 2015 laget! Många säger samma sak: det här är bland det bästa jag gjort och jag kan lova er att ni kommer få ett minne för livet, massor av nya vänner, nya upplevelser, gränser som ska forceras och mål som ska nås.

Sist men inte minst vill hela teamet säga ett stort tack till våra helt underbara sponsorer, ICA Maxi Hyllinge, ICA Kvantum Ängelholm, City Gross Hyllinge och Bjärefågel.

Vill passa på att önska alla en fantastisk dag!

Pia Elander

 

20140602-224324-81804661.jpg

20140602-224436-81876810.jpg

20140602-224436-81876514.jpg

20140602-224436-81876672.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i 2014. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Träningsläger Ljungbyhed anno 2014

  1. Mia Persson skriver:

    Härligt beskrivet! ;=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s