Barncancertrampet

Det känns kanske som en smärre evighet av sommarlov, salta bad, smältande glasstrutar och grillkvällar. Men innan du hunnit stava till l-ö-r-d-a-g-e-n den 23 augusti så är dagen här. Jag lovar! Varför är det en viktig dag, undrar kanske du? Jo, för då arrangerar vi återigen Barncancertrampet, motionsloppet då alla – stora som små, företag och föreningar, familjer eller par, elitcyklister och motionärer är välkomna att cykla för livet. Förra året kom många till starten på Sundstorget. I år hoppas vi bli ännu fler.

 Albin Holqvist

Albin Holmqvist

400 hundra trampade för en god sak,” skrev HD dagen efter. En av dem var Albin Holmqvist, då 7 år, som förutom att cykla de fyra milen även rodde hem en check sponsrad av Sportson. Gissa vad han köpte? En cykel såklart! I år cyklar han med sin vinstcykel och säger till oss: ”Jag vill inte vinna i år igen…det hade ju varit onödigt med en cykel till…” Nåväl, Albin – du kanske ändrar dig för det finns en massa andra roliga saker man kan vinna!

Mikael Sönne

Mikael Sönne

HD skrev även om Mikael Sönne och Linda Grapencrona som tilltalades av det goda ändamålet. ”Vi är här för att cykla för livet,” sade Mikael och Linda till reportern. Och det gjorde de! Resten av året, faktiskt. Mikael Sönne fick blodad tand och tog en plats i laget. Linda är en ovärderlig hjälp vid events och skymtar även i vår reklamfilm på TV4! Är du intresserad av att söka till 2015-årslag kan det vara en bra idé att cykla den här dagen. Hela laget är på plats och pratar mer än gärna om upplevelser och erfarenheter som vi samlat på oss det gångna året!

Vi är oerhört stolta att föra det här eminenta projektet vidare. Initiativtagare och grundaren, Pierre Davidsson, som blev vald till Årets Kronobergare 2013, är en inspirerande förebild och ett exempel på hur ”vanliga” människor kan bidra till att göra skillnad. ”En idé som från början länge grott inom mig med viljan att hjälpa andra var just bara en liten idé från början och är idag en folkrörelse som sprider sig över landet tack vare just dig där ute!” berättar Pierre på sin Facebooksida. I år har Barncancerfonden tagit över loppet och en hemsida är under uppbyggnad.

Barncancertrampet sätter punkt för 2014-upplagan av Team Rynkeby Helsingborg då detta blir vårt sista event. Kom och dela den här dagen med oss – cykla för livet, för glädje och gemenskap.

Vid tangentbordet,

Helena Björk
För mer info: https://www.facebook.com/#!/events/248439512016455/

Annonser
Det här inlägget postades i 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s