Som i ett töcken….

………som i ett töcken, mina minnen är av denna dag av – väta. Herregud, tio timmars slagregn. I 14-gradig kyla. Allt flyter samman i en strid ström av blött.
Nåja, så förfärligt var det ändå inte och vissa fragmentariska minnen går att fiska upp ur det fördunklade.
Vi kom alla fram, glada, lyckliga men inte rena och tyvärr inte riktigt hela. En tradig rälsvurpa (för er som inte vet, räls blir snorhalt. Som om någon illvillig kanlje smort in dem med siliconsåpa) som renderade oss en del skador. En hjärnskakning, två skadade axlar, en armbåge (som tyvärr i skrivande stund kan vara frakturerad. Vet ännu inte) och en saftig lårkaka. MEN trots detta elände hördes inget knorrande. Inget pipande gnäll eller klagosång. Enastående. Trots att de flesta av oss nog aldrig frusit så till den milda grad som idag.
Pour quoi mes amis? Vi är en stark samling viljestarka individer som har den stora ynnesten att ha utrustats med ett serviceteam i världsklass. De bär oss på sina axlar. På sina bara armar. Lyfter och stärker oss, ger oss ”gio mad, möd mad och mad i rättan tid” som idag bl. a. bestod av het Boef bourgignon, het blåbärssoppa och drivvis med snask.
Mur de Huy (än en gång – uttalas ”Myr dö oui”. Inget annat. Basta!) är ett kapitel för sig. Jag hade glömt hur jaddra brant den var. Gjorde misstaget att i det brantaste partiet ställa mig upp med den lilla konsekvensen att cykeln i det närmaste stegrade. Men annars var det uppiggande och som vanligt danande. Av alla de som gav sig på ”muren” klarade den absoluta majoriteten av den. Éloge pour vous!
Nu sitter vi alla på restaurangen och smörjer vårt krås. Välmående och mättade, de skadade möjligen undantaget. Vi får se i morgon hur de mår. Sannolikt blir det röntgas av i morgon bitti.
Lev så väl alla följare
Hvid ajfönen
Eder
Engevallo

20140708-225624-82584869.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s