Ett unikt drag!

JennyAtt vara med i Team Rynkeby innebär att ditt liv förändras en hel del. Du är uppkopplad med teamet hela tiden. Du äter, sover, tänker och andas projektet. Även ditt sociala liv förändras. Plötsligt upptäcker du att utöver kollegor och familj så är gulklädda cykelnördar de som du träffat mest den senaste tiden. Kort sagt, det har en klar tendens att sluka mycket av ditt liv. Men en som verkligen tog det här till en ny nivå och gjorde något som måste vara unikt är Jenny Sandgren Niva.

Den 4 juli var vi 43 cyklister som hade packat, planerat, gjort oss fina och vinkade farväl till våra familjer, vänner och bekanta! Vi var spända och förväntansfulla! Fjärilarna fladdrade i magen när vi gav oss iväg från Sundstorget. Efter många månaders träning var det äntligen dags att cykla till Paris! Solen skiner och vi är djupt berörda av den fantastiska uppslutning när vi cyklar förbi folkmassan. Jag minns att jag tänker: Wow, vackert – två raka, snygga led!

Men vid Knutpunkten blir det plötsligt oro i ledet. Vi är på väg till Lund när en person plötsligt svänger höger och avviker från klungan. Vi undrar om Jenny Sandgren Niva fått fnatt och redan ger upp!

– Jag tar tåget! skriker Jenny, och fortsätter – vi ses i Malmö!

Vi skrattar! Menar hon allvar? Jo, i allra högsta grad. Jenny ska nämligen gå på anställningsintervju. När tåget går mot Malmö är både hon och cykeln ombord. Mig veterligen har ingen annan person i Rynkeby-historien gått på anställningsintervju iklädd full cykelmundering.

– Allt var ju inpackat i servicebilarna. De enda kläderna jag hade var ju cykelkläderna. Jag hade en lucka och det var mellan Helsingborgs- och Lund-prologen. Jag tog den för det var enda chansen att få komma på intervju och jag var mycket intresserad av jobbet, berättade Jenny efteråt.

Intervjun kom förstås att handla mycket om Rynkeby.  Och frågan är om inte rekryteraren tyckte att Jenny var lite extra intressant just på grund av hennes engagemang i Rynkeby. Vi som känner henne vet att hon är fenomenalt duktig och alltid levererar. Men det visste ju inte rekryteraren. Då. Två intervjuer senare är saken klar. Jenny fick jobbet.

Om ni i framtiden råkar ut för en gulklädd Rynkeby-person med en cykel under armen som säljer Rönisch så är det högst troligt vår tjej. Vi säger grattis till Jenny Sandgren Niva! Och ett ännu större grattis till Rönisch som inte kunde inte gjort ett bättre val!

Vid tangentbordet,

Helena Björk
Team Rynkeby Helsingborg 2014

Det här inlägget postades i 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s