Om oss

Varje sommar cyklar Team Rynkeby från Sverige och Danmark till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden. Målet är att sprida budskapet och öka medvetenheten hos individer och företag och på så sätt samla in pengar för att stödja Barncancerfonden.

Team Rynkeby är ett dansk-svenskt välgörenhetsprojekt som grundades år 2002 av medarbetare från det danska företaget Rynkeby Foods A/S.  Under ett års tid arrangerar vi insamlingar och events för att samla in pengar till Barncancerfonden i respektive land. Projektet avslutas med att samtliga lag cyklar från Lund till Paris i juli månad, 2015.

Deltagarna i Team Rynkeby är vardagscyklister: kvinnor och män, i olika åldrar med skilda yrken och bakgrund. Mångfalden gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet och öka kännedomen om insamlingen.

De svenska lagen samlade in en rekordsumma 2014. Drygt 11 miljoner kronor som gör skillnad inom barncancerforskningen. Team Helsingborg tog ledartröjan med 3,3 miljoner insamlade medel. Pengar som kom från 53 generösa och engagerade sponsorer i Helsingborgstrakten. Utöver sponsorbidrag samlas pengarna in på event och insamlingar vid idrottsarrangemang och handelsplatser.

De pengar som samlas in i Sverige går oavkortat till forskning om hjärntumörer och för syskonstöd i drabbade familjer. Cancerforskningen sker i Göteborg. Svenska Team Rynkeby är den tredje största sponsorn av Barncancerfonden i Sverige. Idag drabbas årligen ungefär 300 barn i Sverige av cancer. De insamlade pengarna hjälper fler barn och familjer att vinna kampen mot cancer.

2015 växer projektet ytterligare. I Sverige ökar antalet lag, från sex till åtta lag. 227 svenska cyklister har engagerats för att helt ideellt bidra till att sätta fokus på barncancerforskningen och bidra till att värdefulla forskningsmedel skapas. Hela projektet rullar från september månad 2014 till augusti 2015 för lagmedlemmarna.

Under manifestationen på 120 mil (cyklingen) till Paris i juli kommer hela 32 lag från fem länder att medverka med drygt 1400 Cyklister som cyklar för Barncancerfonden och livet. Målet är att samla in minst 11 miljoner kronor från de svenska lagen 2015.

Vi kämpar för livet – hjälp oss att hjälpa!

Team Rynkeby Helsingborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s